به گزارش ایسنا، سردار اسماعیل احمدیمقدم در همایش سراسری بررسی روند اجرای مصوبات اخیر دولت در عرضه مبارزه با قاچاق و کالا با بیان اینکه نگاه سنتی به قاچاق و مبارزه و ایجاد اقدامات مقابلهای و سلبی در مرزها وجود دارد، افزود: برخی تصور میکنند که اگر دیواری به دور کشور کشیده شود دیگر مقوله قاچاق تمام میشود اما باید گفت که قاچاق برگرفته از نیاز اقتصادی مردم است و تا به ریشه و علل اقتصادی آن توجه نشود ممکن نیست که بتوانیم مبارزه قاطع و ثمربخشی در حوزه مبارزه با قاچاق داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پلیس در مبارزه با قاچاق با دو کشش روبروست گفت: در کشش اول که از جانب مرکز نشأت میگیرد آنان میخواهند که مبادلات مرزی قطع شود و در کشش دومی که نیروی انتظامی در امر مقابله با آن روبروست رعایت معاش و روزی مرزنشینان است که اقتصاد مرزنشینان به مبادلات مرزی متکی است.
احمدیمقدم با بیان اینکه عقبماندگی اقتصادی و فرهنگی در میان مرزنشینان دیده میشود گفت: مرزنشینان منافع آنی را به منافع آتی ترجیح میدهند، بر این اساس نرخ توسعهیافتگی در مرزها کمتر از مناطق داخلی است.
وی با بیان اینکه پدیده قاچاق به عنوان یک مجموعه اقتصادی باید شناخته شود، گفت: اگر راهبرد جامع و بلندمدت در امر مبارزه با قاچاق اتخاذ نشود موفقیتی در این راه به دست نمیآید.
فرمانده ناجا با بیان اینکه مهمترین سند در امر برخورد با پدیده قاچاق قانون است به 70 سالگی این قانون اشاره کرد و گفت: در گذشته مفهوم مرز و مبادلات مرزی بسیار متفاوت بوده است و باید گفت که این قانون کارآمدی ندارد.
«قانون»، نرمافزار اصلی مبارزه با قاچاق کالا است
وی ضمن تشکر از نمایندگان مجلس که در هفته گذشته رسیدگی به قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در دستور کار خود قرار داده و به آن رسیدگی کردهاند، گفت: نوسازی قانون یکی از اساسیترین مسایل در امر مبارزه با این پدیده قاچاق است و باید گفت که «قانون»، نرمافزار اصلی مبارزه با قاچاق کالاست.
فرمانده ناجا در ادامه به بحث مدرنسازی و تقویت ساختارهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و گفت: امروزه با تجهیزات کهنه نمیشود به جنگ قاچاقچیان رفت و باید تجهیزات در امر مبارزه، نوسازی و به روز شود.
احمدیمقدم با اشاره به چندگانه بودن نظارتها در بحث قاچاق گفت: به نظر من تعدد نظارت در بحث ورود و خروج کالاها عیب نیست و این تقاطع اطلاعات میتواند در کنترل پدیده قاچاق موثر باشد.
وی اخلال در نظام تصمیمگیری و تصمیمسازی را یکی از مهمترین چالشهای پیشرو در امر مبارزه با قاچاق کالا عنوان کرد و گفت: همواره باید ردپایی از تعدادی از افرادی که در مسایل اقتصادی سود میبرند را در قاچاق پیدا کنیم. باید بگردیم که چه فردی از افزایش یک دفعهای کالا سود میبرد و چه فردی از کاهش نرخ کالایی سود کلانی میبرد.
مالیات بر ارزش افزوده مسیر معاملات را روشن میکند
فرمانده ناجا با بیان اینکه نظام تصمیمگیری باید مبتنی بر پیشبینی و رصد ردپای نفوذیها باشد، گفت: یکی از اقدامات بسیار خوبی که مجلس و دولت در برقراری آن سعی و اهتمام ورزیدند؛ مساله مالیات بر ارزش افزوده بود که میتوانست مسیر معاملات را روشن کند.
وی در ادامه به بحث فرهنگسازی اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود تا مردم به مصرف کالای ایرانی ترغیب شوند و ضمن ایجاد این فرهنگسازی باید نسبت به افزایش کیفیت تولیدات داخلی نیز اقدام شود.
کشف 750 میلیارد تومان کالاهای قاچاق در 9 ماهه سال جاری
احمدیمقدم در ادامه گفت: در 9 ماهه سال جاری ارزش کالاهای قاچاق مکشوفه از سوی پلیس 750 میلیارد تومان بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه تمرکز پلیس بر بررسی پروندههای بالای یکصدمیلیون تومان است، گفت: از آغاز سال جاری تاکنون یکهزار و 700 پرونده بالای صدمیلیون تومان تشکیل شده است.
به گفته وی تمرکز پلیس در مبارزه با قاچاق کالا در بحث کالاهای ممنوعه از جمله مشروبات الکلی، سلاح، لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز است.
اعلام آمادگی ناجا برای ایجاد پلیس جرایم اقتصادی یا بانکی و گمرک
فرمانده ناجا ضمن اعلام آمادگی ایجاد پلیس جرایم اقتصادی یا بانکی مستقر در بانک مرکزی گفت: پلیس آمادگی آن را دارد که برای جرایم اقتصادی، مالیاتی و بانکی پلیسی متخصص ایجاد کند.
وی با بیان اینکه در تمامی دنیا، پلیس جرایم مالی همه حسابها را رصد میکند، گفت: اگر این اتفاق در داخل کشور اتفاق افتاده بود اختلاساخیر صورت نمیگرفت.
وی افزود: پلیس همچنین آمادگی ایجاد پلیس تخصصی گمرک را نیز دارد که در کنار عزیزانمان در گمرک کشور به انجام وظیفه بپردازد.
فرمانده ناجا با بیان اینکه برای تشکیل این پلیس پولی هم نمیگیریم، گفت: استخدام این افراد نیز از سوی پلیس انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه این مساله بسیار مهمی است که لطمه حیثیتی به نظام وارد میکند، گفت: اختلاسهای بانکی و باندی سبب سلب اعتماد شده است.
احمدیمقدم در پایان با بیان اینکه باید خلاءهای موجود در سیستم کشور پر شود، گفت: اگر این خلاءها را پر نکنیم، ضربات دیگری را شاهد خواهیم بود.